chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з'явиться «сільський» супутниковий оператор зв'язку

20 січня 2012 о 12:43

За задумом Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, новий оператор займеться наданням послуг зв'язку у сільській місцевості за допомогою супутникової технології спільно з компанією Датагруп.

Новий проект буде конкурувати із Відкритим світом, який також прагне підключити до інтернету сільські школи, але вимагає набагато більших інвестицій для будівництва національної LTE-мережі, зазначає КоммерсантЪ-Украина у статті Супутник запустять у село.

Про підготовлюваний нацпроект «Цифровий район», який передбачає підключення до інтернету 10 тис. населених пунктів за три роки, газеті розповів голова комісії Петро Яцук. «В Україні майже 28 тис. населених пунктів, оптоволоконні лінії зв'язку, що дозволяють забезпечувати нормальний швидкісний доступ, підведені лише до 1,2 тис. Залишається велике поле для діяльності», — пояснив чиновник.

Для підключення нових населених пунктів пропонується використовувати супутниковий зв'язок у Ka-діапазоні, що забезпечує швидкість до 10 Мбіт/сек, розповідає видання.

Нагадаємо, що з 1 вересня абонплата за користування фіксованим телефоном з почасовою оплатою зросла в Україні на 10%.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути