chrome firefox opera safari iexplorer

У столичному метро з'явиться WI-fi, але він буде платним?

20 березня 2012 о 10:34

Столична мерія оцінює впровадження Wi-fi-доступу до інтернету на станціях метрополітену в 8,5 мільйона гривень. І, ймовірно, за доступ до мережі доведеться платити.

Про це в інтерв'ю «Українським новинам» заяви заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, пише Кievpress.net.

Він відзначив, що є 2 варіанти реалізації цього проекту з різними сумами фінансування.

Так, перший варіант – облаштування доступу саме на станціях, для цього необхідно 8 мільйонів гривень, другий варіант – доступ до мережі й у вагонах поїздів, буде коштувати близько 70 мільйонів гривень.

Крамаренко розповів, що зараз комунальне підприємство «Київський метрополітен» проводить роботи з розробки техніко-економічних показників. Після твердження ТЕП будуть підготовлені умови конкурсу, після чого він буде оголошений.

«Розраховуємо, що у квітні конкурс буде проведений. Ми виділили для себе 3-4 компанії. Варіанти реалізації проекту є різні», — додав заступник голови.

Він відзначив, що одні прагнуть включити вартість Wi-fi у тариф, друга схема – платний Wi-fi, тому що це окрема послуга, ще один варіант – отримувати прибуток за рахунок реклами, яка буде транслюватися при підключенні до мережі.

На думку Крамаренка, оптимальним варіантом для киян є одержання інвестором прибутку за рахунок реклами, а не введення додаткової плати за користування послугою.

Варто відзначити, що з такими темпами інтернету в метро не буде, принаймні, до осені.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути