chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям планують підвищити ціни на газ

31 березня 2012 о 14:04

Україна розробляє план поступового підвищення внутрішніх цін на газ, що є умовою відновлення кредитів МВФ.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський в інтерв'ю Рейтер 30 березня.

За його словами, у квітні переговори з МВФ продовжаться. «Ми говоримо про умови продовження програми і можливості отримання наступного траншу. Ці переговори йдуть постійно, я в них брав участь, коли був у Вашингтоні. Упевнений, що делегація, яка поїде наприкінці квітня на переговори, також порушуватиме ці питання. Вони не знімаються з порядку денного», — сказав В.Хорошковський.

«Дуже важливо створити систему адресної допомоги і після цього перейти до ухвалення рішення, за яким графіком підвищувати тарифи до економічно обґрунтованого рівня», — відзначив він.

«І уряд, і МВФ, ми прагнемо до введення економічно обумовлених тарифів. Але ми намагаємося пояснити МВФ, що підвищенню тарифів має передувати інша робота», — додав віце-прем'єр.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути