chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні можуть подорожчати майже усі доступні іномарки

19 березня 2012 о 16:25

Кабмін планує вивести автомобілі з-під дії Міжурядової угоди між Україною і Росією і так званої Ашхабатської Угоди, що автоматично призведе до обкладання їх митом та подорожчання.

Про це повідомив гендиректор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.

У разі такого кроку української влади мито 10% з'явиться не тільки на автомобілі Lada і УАЗ, а також на всі іномарках, що постачаються в Україну з російських автозаводів. На сьогодні це такі автомобілі: Volkswagen Polo, Hyundai Accent, Kia Rio, Renault Logan.

Надалі до них можуть додасться і автомобілі Ford, Toyota, Peugeot, Citroen, Mitsubishi, Nissan, General Motors та інші, чиї підприємства зараз або вже побудовані в Росії, або знаходяться на завершальній стадії.

Загрожує мито також узбецьким Daewoo.

Нагадаємо, на початку березня Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі продовжила на 60 днів термін проведення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну легкових автомобілів. У разі рішення про збільшення оподаткування, іноземні автомобілі можуть в середньому подорожчати на 40%.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути