chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні презентують проект модернізації вітчизняних музеїв

01 березня 2012 о 16:25

В понеділок, 5 березня, відбудеться презентація нового проекту фонду «Розвиток України» під назвою «Динамічний музей». Проект спрямовано на модернізацію існуючих у країні музеїв.

Про це повідомляє прес-служба фонду «Розвиток України».

Проект акумулює досвід фонду у сфері музейної справи, починаючи з 2005 року — як у рамках реставраційних робіт у музеях загальнонаціонального значення, так і в рамках грантової програми i3.

В ході реалізації ініціативи один iз музеїв України отримає грант на загальну суму до 10 млн. грн.

Більш детальну інформацію про реалізацію проекту, критерії відбору та механізми контролю реалізації гранту в ході прес-конференції розкажуть члени експертної ради проекту: керівник програм і проектів фонду  "Розвиток України" Олеся Островська, головний хранитель Національного художнього музею України Юлія Литвинець і член правління Українського центру музейної справи Владислав Піоро.

Проект «Динамічний музей» спрямований на розвиток українськими музеями власних ресурсів відповідно до міжнародних музейними стандартами і реалізацію проектів, які можуть мати експериментальний характер або базуватися на позитивному досвіді вітчизняних і зарубіжних музеїв.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути