chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові презентують спільний зі США проект про Крушельницьку

26 жовтня 2012 о 13:58

У Львові 30 жовтня відбудеться презентація українсько-американського проекту «Solomiya-Соломія», присвяченого 140-річчю видатної української актриси та оперної співачки Соломії Крушельницької.

Презентація розпочнеться о 16.00 у приміщенні Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької (вул.С.Крушельницької, 23), повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Проект «Solomiya-Соломія» презентуватимуть впродовж двох місяців – грудень-січень – на американському континенті у таких містах США та Канади: Нью-Йорк, Філадельфія, Вашингтон, Чикаго, Торонто, Монреаль, Ванкувер.

«Завдання проекту «Solomiya-Соломія» — популяризація життя та мистецького доробку Соломії Крушельницької та презентація діяльності Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові.

Організація заходів для українських та американських шанувальників таланту співачки, музикознавців, музикантів. У рамках цих заходів передбачена концертна програма з репертуару С.Крушельницької у виконанні української оперної співачки Н.Щипчик, а також презентація промоційного фільму про Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької», — кажуть організатори.

Ініціаторами проекту «Solomiya-Соломія» стали Українсько-Американська координаційна рада (США), компанія Artemes Enterteinment Productions (США), управління культури Львівської міської ради, Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької у Львові, продюсер Алекс Ґутмахер (США).

Як повідомлялось, на відзначення 140-річчя Соломії Крушельницької Львів виділив 100 тис. грн. У межах заходів, які тривали впродовж 21 до 28 вересня, відбулося покладання квітів до її могили та концерт у Львівській філармонії.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути