chrome firefox opera safari iexplorer

21 липня буде Днем спортивного фаната України?

04 квітня 2012 о 10:23

У світі налічується близько 5 мільярдів уболівальників, які постійно цікавляться спортивними подіями. Найактивніші з них – футбольні фани, готові слідувати за улюбленою командою в будь-якій точці світу, підтримувати її з трибун, надихати на переможні голи.

Не менш віддані – олімпійські вболівальники. І у цієї величезної армії фанів, від підтримки яких залежить дух перемоги спортсменів і навіть престиж країни, досі немає свого, так би мовити, «професійного» свята.

Виправити помилку вирішили українські фанати з числа зірок.

«У нас з’явилася ідея гарного починання, абсолютно нового свята – Дня фаната, – коментує свою ідею Олександр «Фоззі» Сидоренко, фронтмен гурту ТНМК і капітан зоряної футбольної команди «Маестро». – Цього літа вся Україна житиме спортом. Нам чекає «Євро-2012», потім – Олімпіада в Лондоні. І я вирішив об’єднати всіх фанатів країни, показати: є те, що їх споріднює. Зараз планую зв’язуватися з уболівальниками, розповім про майбутню подію. Запрошуватиму, в першу чергу, футбольних фанатів – цей вид спорту в Україні найбільш популярний».

21 липня – дата, яка увійде в календарі як День фаната України і обіцяє стати знаковою подією не тільки в нашій країні, але і в світі.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути