chrome firefox opera safari iexplorer

Анкета Всеукраїнського перепису населення міститиме 27 питань?

19 квітня 2012 о 15:30

Державна служба статистики за сприяння Фонду народонаселення ООН представила на обговорення фахівців проект програми (переліку питань) Всеукраїнського перепису населення.

Про цеЛІГАБізнесІнформ повідомили в прес-службі Фонду.

Жителям України пропонується відповісти в цілому на 27 питань: родинні стосунки з особою, записаною першою у домогосподарстві; стать; дата народження, місце народження; громадянство; етнічне походження (національність) (на це питання респондент може відмовитися відповідати); сімейний стан (шлюб ); освіта і навчання (наявне освіта; вчитеся чи в навчальному закладі; чи відвідує дитина дошкільний навчальний заклад); мовні ознаки (рідна мова; володієте чи українською мовою, інші мови, якими володієте); джерела засобів існування; зайнятість (чи була у вас оплачувана робота або прибуткове заняття за останні 12 місяців; ким ви є на основній роботі; ваша основна робота; місцезнаходження роботи); міграція (в якому населеному пункті ви проживаєте безперервно з дня народження; якщо «ні», вкажіть рік, з якого ви безперервно проживаєте в цьому населеному пункті); місце проживання за рік до перепису населення; проживали ви більше року в іншій країні (із зазначенням причин); скільки дітей ви народили (для жінок); житлові умови (тип житлового приміщення, розмір загальної площі житлового приміщення; кількість зайнятих домогосподарством житлових кімнат; тип володіння житловим приміщенням).

Дані перепису, які будуть зібрані відповідно до запропонованої програми, стануть підставою для прогнозування і управління соціально-економічним розвитком країни, включаючи планування й реалізацію бюджетного процесу, здійснення демографічної політики, регулювання міграційних процесів і т.д. на перспективу.

«Тільки завдяки перепису можна отримати таку інформацію, як дані про рівень освіти, етнічний склад і мову населення. Крім того, перепис надає інформацію по кожному населеному пункту. Це дуже важливо, оскільки для багатьох завдань даних на рівні районів недостатньо», — зазначила заступник голови Державної служби статистики України Наталія Власенко.

У свою чергу, представник Фонду народонаселення ООН в Україні Нузхат Есан підкреслила, що точність і цінність зібраної інформації, інформативність відповідей залежить від питань, які зададуть громадянам, а значить — від програми перепису.

«Тому дуже важливо, щоб програма була докладною, але зрозумілою й такою, за якою буде досягнутий суспільний консенсус», — додала вона.

Перший Всеукраїнський перепис населення проводився в 2001 році. Згідно з його результатами, на той момент в Україні проживали 48 млн. 457 тисяч осіб. З року в рік, за оперативними даними Держстату, населення України скорочується.

Всеукраїнський перепис населення, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 9 квітня 2008 року № 581-р, має бути проведений у 2012 році.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути