chrome firefox opera safari iexplorer

Біля арки Дружби народів з'явиться футбольне поле і євромістечко

25 квітня 2012 о 10:00

На період Євро-2012 біля арки Дружби народів у Києві, окрім офіційної фан-зони,  функціонуватиме також «Євромістечко».

Містечко працюватиме з 2 червня по 1 липня, повідомляє ІЦ «Україна-2012».

Біля арки Дружби народів для уболівальників будуть проводитися «тематичні» дні, присвячені програмам євроінтеграції, проходитимуть покази мод, фестиваль європейського кіно, а також концерти переважно українських естрадних виконавців, йдеться в повідомленні.

На малому футбольному полі, яке встановлять у «Євромістечку», відбудуться численні турніри: між посольствами європейських країн, європейськими футбольними інститутами та проектом «Чесна гра», а спільно з Федерацією футболу України буде організований міні-турнір для дитячих команд. За прогнозами керівників, «Євромістечко» щодня відвідуватиме від 3 до 5 тисяч людей.

Однією з особливостей території вболівальників стане великий намет «Кулінарна Україна», де гості зможуть оцінити смак українських напоїв та страв.

Як повідомив один з ініціаторів проекту Матіас Брандт, «Євромістечко» не збирається конкурувати з офіційною фан-зоною, оскільки там планується виступи відомих виконавців та колективів, а також широка презентація усіх країн учасників Євро-2012.

«Ми ж у свою чергу, на відміну від фан-зони, збираємося показати унікальну Україну, щоб кожен гість зміг більше дізнатися про неї. Переконаний, що для кожного Україна може стати відкриттям у її різноманітності», – сказав Брандт.