chrome firefox opera safari iexplorer

Парк Дружби народів готують до забудови?

04 серпня 2011 о 13:05

На заповідному острові Муромець між берегами Києва планують впровадити рекреаційний проект, заборонений законодавством.

Про це заявив заступник начальника Головного управління економіки та інвестицій київської мерії Роман Качур, повідомляє прес-служба Національного екологічного центру.

За словами Качура, «рекреаційний проект на острові Муромець для території в 700 га потягне на мільйони».

Однак, наголошують екологи, 700 гектарів — це і є площа всього острова Муромець разом з парком Дружби народів.

«Тому, кажучи про 700 га острова для приватних інвестицій, мерія пропонує віддати інвесторам і два об'єкти природно-заповідного фонду: заказники „Урочище Бобровня“ та „Муромець-Лопухуватий“, які знаходяться на острові», — переконаний заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк.

Він додав, що на острові Муромець не можна впроваджувати ніяких подібних проектів, адже парк Дружби народів ще з 1994 року зарезервований під створення об'єкту заповідного фонду. Також його планують включити в Національний природний парк «Голосіївський».

«Тому там не можна робити нічого, навіть „рекреаційні проекти“ — щоправда, які „рекреаційні проекти“ потягнуть на мільйони? Тільки забудова», — впевнений Василюк.

Він наголосив, що будь-які наміри забудовників призведуть до пошкодження території острова і стануть порушенням законодавства про природно-заповідний фонд. Ні в чинному Генплані Києва, ні в проекті нового Генплану такого проекту немає.

Проте про наміри щодо нього відкрито говорять далеко не останні люди в столичній адміністрації.

Екологи кажуть, що це вже не перша спроба забудувати заповідні острови.

Наразі вони відправили мерії Києва листа з проханням роз'яснити, які саме «рекреаційні» роботи планують проводити на Муромці.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути