chrome firefox opera safari iexplorer

Експертиза підтвердила підробку картин в будівлі уряду?

07 квітня 2012 о 11:32

Експертиза справжності картин, що належать Національному художньому музею України та що вивішені в будівлі Кабінету міністрів, завершена.

Про це в ефірі «5 каналу» повідомив колишній гендиректор Національного художнього музею Анатолій Мельник, який був звільнений з музею.

«Сьогодні представляв заступник міністра культури виконуючого обов'язки нового директора. І наш експерт сказала, що в нього вже є інформація про те, що експертиза завершена і вже можна її оприлюднити», — розповів він.

«Є факт того, що ці твори виконані на початку третього тисячоліття», — додав Мельник.

Як відомо, музейники заявили, що з Кабміну пропали цінні картини, які виставлялися в стінах уряду, замість двох з них з'явилися підробки.

Йдеться про роботи імпресіоніста Миколи Глущенка. Страхова оцінка картини «Дніпровські далей» (1937- го року) — 560 тисяч 700 гривень, а картини «Село біля річки» (1951 року) — 600 тисяч 750 гривень.

Міністерство культури ініціювало експертизу автентичності картин.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути