chrome firefox opera safari iexplorer

Мінкульт перевірить фонди Національного художнього музею

26 жовтня 2012 о 10:05

Наказом міністра культури Михайла Кулиняка створена комісія з перевірки дотримання Національним художнім музеєм України встановленого законодавством порядку і стану зберігання фондів музею.

«Таке рішення прийнято з метою перевірки фактів, викладених у зверненні народного депутата України від 22.10.2012 р. № 083 в Мінкультури, з метою контролю за станом зберігання та переміщення музейних предметів Музейного фонду України, що зберігаються у фондах Національного художнього музею, а також з урахуванням звернень працівників музею та згідно з Інструкцією з обліку та зберігання музейних цінностей», — йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що до складу комісії увійшли представники Міністерства культури і головні хранителі фондів Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького та Національного музею Тараса Шевченка.

Як повідомлялося, 5 квітня 2012 року з посади директора Національного художнього музею України був звільнений Анатолій Мельник, який раніше заявив, що з Будинку уряду зникли картини відомого українського художника Миколи Глущенка: «У риболовецькому колгоспі», «Вітрила на морі», «Дніпровська даль»,«Cело біля річки».

Перші дві картини зникли, ще дві, які залишилися висіти в Кабінеті Міністрів, працівники музею назвали фальшивкою. Страхова оцінка оригіналів становить 560 тисяч 700 гривень та 600 тисяч 700 гривень, відповідно.

6 квітня Міністерство культури повідомило, що звільнило Мельника з посади гендиректора Національного художнього музею за невиконання музеєм основних планових показників діяльності.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути