chrome firefox opera safari iexplorer

Призначено нового директора Національного художнього музею

16 листопада 2012 о 21:10

Міністр культури Михайло Кулиняк сьогодні, 16 листопада, призначив нового директора Національного художнього музею України — Марію Задорожну.

Про це повідомляє прес-служба музею.

Задорожна працювала на посаді заступника генерального директора з розвитку цього музею.

«Призначити директором Задорожну — дуже вдале рішення, — вважає арт-критик Костянтин Дорошенко. – у 2010-му мені довелося з нею працювати під час кураторства українсько-китайського проекту Внутрішнє світло. Її професіоналізм справив на мене велике враження. Не знаю, з яких причин вона потім покинула музей. Але перед цим вона працювала над модернізацією самого музею і його роботи. Вона — не радянський музейник, а сучасний менеджер, який уміє працювати з молодою командою. Розуміє, що таке маркетинг, сучасний музей та сучасний глядач».

Нагадаємо, що 5 квітня з посади директора Національного художнього музею України був звільнений Анатолій Мельник, який раніше заявив, що з Будинку уряду зникли картини відомого українського художника Миколи Глущенка — У риболовецькому колгоспі, Вітрила на морі, Дніпровська далечінь, Село біля річки. Перші дві картини зникли, ще дві, які залишилися висіти в Кабінеті міністрів, працівники музею назвали фальшивкою. Страхова оцінка оригіналів становить 560 тисяч 700 гривень та 600 тисяч 700 гривень, відповідно.

6 квітня Міністерство культури повідомило, що звільнило Мельника з посади гендиректора Національного художнього музею за невиконання музеєм основних планових показників діяльності.

У жовтні співробітники музею виступили з відкритим протестом до міністра Кулиняка проти призначення директором музею Тетяни Миронової, яка виконувала функції тимчасового директора. Працівники НХМУ вважали, що у Миронової немає відповідного досвіду. Також їх обурили звинувачення висловлені в.о. директора колективу.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути