chrome firefox opera safari iexplorer

Іменами видатних українських митців назвуть три вулиці в Подільському районі столиці

03 квітня 2012 о 10:56

В Києві з’являться три нові вулиці в Подільському районі (між вулицями Новомостицька та Замковецька).

Комісія з питань найменувань та пам’ятних знаків КМДА прийняла рішення про присвоєння назв новим вулицям мікрорайону «Липинка»: вул. Сергія Данчинка, вул. Івана Кавалерідзе, вул. Георгія Нарбута.

Про це повідомив член комісії з питань найменувань та пам’ятних знаків виконавчого органу Київради (КМДА), голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

«Я радий, що в столиці буде більше вулиць, пов’язаних з історією та культурою Києва. Всі три особистості, іменами яких будуть названі вулиці, заслуговують на це. На жаль, нові вулиці не такі великі, як хотілося б для увічнення імен таких поважних і важливих для Києва людей, але особисто моя позиція така: треба сьогодні зробити те, що можна зробити сьогодні. А не мріяти про те, що зробимо колись»,- наголосив О. Бригинець.

Сергій Данченко — український театральний режисер, педагог, академік Академії мистецтв України, народний артист УРСР, професор, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка, лауреат Державної премії СРСР.

Іван Кавалерідзе — український скульптор, кінорежисер, драматург, сценарист. Народний артист УРСР.

Георгій Нарбут — український художник-графік, ілюстратор, автор перших українських державних знаків (банкнот і поштових марок). Один з засновників і ректор Української Академії Мистецтв.

О. Бригинець повідомив, що ОК «Індивідуальних забудовників «Новосел», які звернулися до комісії, пропонували присвоїти зазначеним вулицям назви: вул. Європейська, вул. Липинська, вул. Синьоводська, але комісія не підтримала дані пропозиції.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути