chrome firefox opera safari iexplorer

Львівських учнів добу тримали в аеропорту. Діти спали на підлозі

24 квітня 2012 о 11:47
Чотирнадцять учнів 7-10 класів львівської гімназії добу поневірялася у варшавському аеропорту через затримку рейсу – дітей не поселили в готель, вони спали прямо на підлозі в залі очікування.

Матраців підліткам не дали – тільки маленькі подушки і ковдри, пише газета «Сегодня».

Діти поверталися літаком польської авіакомпанії LOT після двотижневої навчальної поїздки в Канаду. Вони повинні були бути вдома в минулий четвер в обід, а прилетіли лише в суботу ввечері.

Мама гімназиста Владислава Кривуна Світлана розповіла, що спочатку на добу затримався рейс Торонто-Варшава. У Канаді хлопців поселили в готель і нагодували. Після прильоту до Варшави їм оголосили, що їх літак до Львова уже полетів, і вони полетять додому тільки на наступний день, в суботу.

«Батьки тут з розуму сходили! Я зверталася до представництва авіакомпанії LOT у Львові і мені пообіцяли, що зроблять для дітей одноразові візи, поселять до готелю, – розповідає Світлана Кривун. – Але цього не сталося. Після стомлюючого 9-годинного перельоту діти ночували в аеропорту, а нагодували їх тільки після того, як керівники групи підняли шум. Уявляю, якби таке сталося з польськими дітьми у Львові – був би вже міжнародний скандал».

У представництві авіакомпанії LOT у Львові «Сегодня» заявили, що знають про інцидент, але пояснити, чому дітям не надали нормальний нічліг, відмовилися. Батьки збираються писати скаргу в варшавський офіс компанії і, можливо, домагатися компенсації за моральну шкоду.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути