chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні вручать літературні премії імені Олеся Гончара

03 квітня 2012 о 14:39

3 квітня о 15-й годині в приміщенні Національної спілки письменників України відбудеться вручення літературної премії імені Олеся Гончара, засновниками якої є Міністерство культури України і Національна спілка письменників України.

Цього року, за повідомленням сайту Міністерства культури України, лауреатом літературної премії імені Олеся Гончара став письменник Геннадій Щіпковський (Щипківський) за трилогію «Товтри».

Також відбудеться вручення міжнародної українсько-німецької літературної премії імені Олеся Гончара, заснованої німецькими меценатами письменницею Тетяною Куштевською, підприємцем Дітером Карренбергом та Національною спілкою письменників України.

Лауреатами міжнародної українсько-німецької літературної премії імені Олеся Гончара 2012 року стали:
— у номінації «Проза» – Тетяна Троїцька за роман «Аквамарин для Водолеї», Марина Троян за роман «Збій»;
— у номінації «Мала проза» – Люцина Хворост за цикл оповідань «Шукайте свою подорож», Геннадій Горовий за повість для дітей «Дзелень-світ»;
— у номінації «Поезія» – Мирослав Лаюк за збірку поезій «Осоте!», Людмила Дядченко за збірку «Плата за доступ»;
— у номінації «Літературознавче дослідження про О.Гончара» – Валерія Олондарь за літературознавче дослідження «Сила слова Олеся Гончара»;
— у номінації «Публіцистика» – Валентина Гальянова за цикл публіцистичних етюдів «Химеросховище», Марина Єщенко за збірку публіцистичних портретів «ЖиттЯ моЄ!!!».

Спільну разом із Фондом захисту пам’яток культури ім. О.Гончара (заохочувальну) премію отримає Юлія Нестерова за збірку поезій «Сотворіння».

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути