chrome firefox opera safari iexplorer

Столичний зоопарк «вилизують» до Євро-2012, щоб не шокувати іноземців

09 квітня 2012 о 10:31

З Київського зоопарку напередодні офіційного відкриття нового сезону масово вивозять тварин.

Як з'ясувала газета «Сегодня», вивезли всіх страусів, самця коня Пржевальського подарували іншому зоопарку, бабаки-втікачі так і не повернулися до свого вольєру, а багатьох тварин ще не встигли перевести в літні апартаменти. У зоопарку активно все прибирають і ремонтують вольєри.

Вже майже готові вольєри для слонів, яких обіцяють доставити в Київ до Євро-2012. Атракціони обіцяють запустити до травня, тоді ж хочуть закінчити чистити озера, де зараз плаває всього кілька качок.

Нещодавно в зоопарку народилося лоша Пржевальського. А ось ведмедів чомусь немає. «Ведмеді наїлися поганого сіна і у них морди розпухли, тому не випускають. Хоча прокинулися вони місяць тому. Але нам не дозволяють про це говорити», — розповів журналістам один із працівників зоопарку. Порожніми виявилися і вольєри зі страусами, хоча тиждень тому тут жили три великі птахи.

«Швидше за все, птахів вивезли подалі від людей, ви ж бачили, які вони пошарпані і лисі після зими були», — зазначив працівник зоопарку. Зебри, поні, кенгуру на місці, як і жирафи. Вийшли на прогулянку і леви, і тигр. А ось біля вольєрів, де мали бути скунси, єноти, куниця і знамениті бабаки, які здійснили підкоп, — тиша. Втікачі так і не з'явилися, хоча спочатку сподівалися, що після підземної зимівлі вони повернуться додому. «У нас ще залишилася пара бабаків, але поки їх не показують в експозиції. Ось це їх вольєр, ми тут будемо реконструкцію робити», — розповів один із землекопів, не відриваючись від роботи.

Попри все, директор зоопарку Олексій Толстоухов налаштований оптимістично. «Ведмеді вже прокинулися, так що зараз їх готуються випускати до вольєру. Морди у них не розпухли, люди б ще вигадали, що у них одне місце стесалося. На цьому тижні, я думаю, випустимо їх», — посміявся він. Пара бабаків, за його словами, тимчасово переїхала до лев'ятника, але левів там зараз немає. «Ми їм вольєр реконструюємо, щоб більше підкопів не робили. Що стосується страусів, то ми їх за програмою обміну відвезли в інший зоопарк — Вінницький. А нам трохи пізніше привезуть чистокровних красивих страусів. Туди ж вирушив і кінь Пржевальського. Днями ще антилопу подаруємо. Це нормальна практика, обмінюватися тваринами», — пояснив Толстоухов.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути