chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві стартують допрем'єрні покази французького кіно

05 квітня 2012 о 17:10

5 квітня у Києві стартує Панорама французького кіно. Допрем'єрні покази. Крім української столиці, показ фільмів пройде також у Харкові, Львові, Донецьку і Дніпропетровську.

Кінопокази пройдуть у столичному кінотеатрі Київ. У рамках Панорами будуть показані такі фільми:

Драма Курча з чорносливом (Poulet aux prunes). Режисер: Маржан Сатрапі.

Учасник конкурсної програми Венеціанського кінофестивалю, 2011

Лауреат Гран-прі кінофестивалю в Абу-Дабі, 2011

Тегеран, 1958 рік. З тих пір як зламалася його улюблена скрипка, Нассар Алі Кан, один із найбільших музикантів свого часу, втратив смак до життя. Не знайшовши жодного інструменту, який міг би її замінити, він вирішує дочекатися смерті у власному ліжку. У надії піти з цього світу, він занурюється у глибокі мрії, одночасно радісні й сумні, які переносять героя в його молодість...

Актори: Вінсент Паронно, Матьє Амальрік, Едуард Баер, Марія ді Медейруш.

Драма Незакінчений роман (Impardonnables). Режисер: Андре Тешине.

Учасник конкурсної програми Двотижневик режисерів Канського кінофестивалю, 2011

Франсіс приїжджає до Венеції, щоб написати свій наступний роман, і там намагається знайти краще місце для своєї роботи. Він зустрічає Джудіт, агента з нерухомості, яка наполягає на відвідинах віддаленого будинку на острові Сант-Еразмо. Франсіс робить несподівану пропозицію: «Якщо ми будемо жити тут удвох, я відразу погоджуюся». І тоді вони починають спільне життя...

Актори: Кароль Буке, Андре Дюссолье.

Кримінальна драма Поліція (Polisse). Режисер: Майвенн.

Приз Журі Каннського кінофестивалю, 2011

Дві нагороди Сезар, 2012

Трудові будні поліцейських зі служби захисту прав неповнолітніх, це не лише утримання під вартою педофілів, арешти неповнолітніх кишенькових злодіїв, але це також обідні перерви, де вони обговорюють сімейні проблеми, це розуміння між колегами і безперервні вибухи сміху у найнесподіваніші моменти, знати, які жахи існують, і намагатися з ними жити...

Актори: Карін Віар, Джої Старр.

Драма Управління державою (L’exercice de l’Etat). Режисер: П’єр Шоллер.

Приз Особливий Погляд Каннського кінофестивалю, 2011

Нагорода Сезар за найкращий оригінальний сценарій, 2011

Посеред ночі міністра транспорту Бертрана Сен-Жана пробуджує дзвінок: у балці перекинувся міський автобус. У міністра немає вибору – він вирушає на місце аварії. З цього моменту починається одіссея державного чиновника у складному і ворожому світі. Швидкість, боротьба за владу, хаос, економічна криза... Все пов’язане у безперервному вихорі подій, де невідкладні справи змінюють одна одну. На які жертви готові люди? Що можуть вони витримати у країні, яка губить тих, хто їй служить?

Актори: Олів’є Гурме, Мішель Блан, Забу Брайтман.

Комедія Мистецтво любити (L’art d’aimer). Режисер: Емманюель Муре.

Учасник конкурсної програми Міжнародного кінофестивалю у Локарно у 2011 році

Приз за найкращий сценарій на Міжнародному кінофестивалі в Монреалі, 2011 рік

У момент, коли ми закохуємося, саме в цей момент, у наших серцях народжується особлива мелодія. У кожного вона неповторна і може призвести до несподіваних подій...

Актори: Франсуа Клюзе, Жюлі Депардьє.

Сімейний фільм Сфера чаклунства (La cle des champs). Режисер: Марі Перену, Клод Нурідзані.

Покинутий ставок. Двоє дітей зачаровані цим диким місцем, яке потихеньку наближає їх один до одного. Вони уявляють, як цей ставок стає таємничим королівством, наповненим створіннями з їхніх сновидінь і кошмарів. Цей пізнавальний досвід змінить героїв.

Актори: Симон Делані, Ліндсі Енок.

У Києві допрем’єрні покази пройдуть з 5 по 10 квітня у кінотеатрі Київ, у Харкові – 5-10 квітня (кінотеатр Боммер), у Львові – 12-17 квітня (кінотеатр Кінопалац), у Донецьку – 19-24 квітня (Зірочка), у Дніпропетровську – 24-29 квітня (кінотеатр Кіно).

Нагадаємо, що допрем’єрні покази пройдуть у рамках фестивалю Французька весна, який стартував 4 квітня і триватиме до 27 квітня 2012 року.

***

Організатори Французької весни – Посольство Франції, Французький інститут та Альянс франсез в Україні. Генеральний партнер Французької весни – УКРСИББАНК BNP PARIBAS GROUP. Офіційний партнер Французького інституту – компанія РЕНО УКРАЇНА. Ексклюзивний алкогольний партнер – Hennessy та Moët&Chandon. Партнер відкриття – ТМ L’Occitane.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути