chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві випечуть найбільшу піцу України

19 квітня 2012 о 12:50

21 квітня 2012 року у столиці спробують встановити рекорд із виготовлення найбільшої піци України.

Про це «Рідній країні» повідомила прес-служба Національного проекту «Книга рекордів України».

У багатьох країнах світу вже були встановлені аналогічні рекорди, але для України це вперше, повідомляють організатори. За їхньою інформацією, буде створений соковитий шедевр діаметром 7 метрів.

Площа піци планується у розмірі 38 кв. м. Це площа середньостатистичної однокімнатної квартири. І приблизно в 550 разів більше стандартної 30-сантиметрової піци!

За попередніми розрахунками, на виготовлення такої велетенської страви піде 200 кг тесту, 100 кг сиру і більше 20 кг італійської ковбаси пеппероні. Загальна вага піци складе більше трьох центнерів.

Піца-рекордсменка готуватиметься із фірмовим соусом, до складу якого входять італійські томати, оригінальні приправи і ароматна оливкова олія.

Цю піцу випікатимуть у 14 печах на території 7 піцерій одночасно.

Оскільки подія резонансна, то вона займе гідне місце в Книзі рекордів України. Встановлення рекорду заплановане на 15:00 за адресою: б-р І. Лепсе, 6.

Організатори запрошують у суботу, 21 квітня, стати свідками встановлення незвичайного рекорду і скуштувати один із 4950 ласих шматочків найбільшої піци України.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути