chrome firefox opera safari iexplorer

У Росії запевняють, що «сирна війна» велася заради здоров’я українців

09 квітня 2012 о 14:47

Голова Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко зізнався, що має на меті захистити не тільки російських, але і українських громадян від споживання неякісного сиру.

Про це він заявив у понеділок, 9 квітня, на прес-конференції у Москві.

«Я маю підступний задум захистити і українське населення від недобросовісних виробників, так само як і на території Росії захистити наших споживачів і від наших порушників», — сказав Оніщенко.

Він зазначив, що якщо фахівці Росспоживнагляду домовляться з виробниками сиру в Україні про випуск продукції належної якості, то і в Україні вони не будуть поширювати ці спреди.

Нагадаємо, що Росія оголосила «сирну війну» на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список. До кінця лютого під забороною опинилася половина імпорту українського сиру до РФ.

Через півтора місяці Росія погодилася надіслати своїх інспекторів для перевірки українських сирних заводів. За підсумками перевірки ревізори знайшли «численні порушення» технології на ТОВ «Гадячсир» (Полтавська обл.). Однак пальмової олії, через яку і було розпочато «сирну війну», виявлено не було.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути