chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці стартував сезон фонтанів

13 квітня 2012 о 13:23

Відтепер не тільки водограєм але й різнокольоровим світлом і супроводом класичної музики тішитиме киян оновлений фонтан «Хрещатик». Саме його відкриття після реконструкції ознаменувало у столиці початок сезону фонтанів.

Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

Історія фонтану «Хрещатик» веде свій лік аж з 1979 року. Це був фонтан відкритого типу, який із настанням сутінок підсвічувався. Після 32 років безперебійної роботи фонтан було закрито на реконструкцію.

Нині водоструменевий комплекс має конструкцію закритого типу. Він оснащений за найновішими технологіями. Робота водограю заснована на зворотному водопостачанні, тож оновлений фонтан не лише красивий, але й економний.

Для освітлення водних струменів використовуватимуться 322 світлодіодні світильники. Водними потоками керуватимуть 292 форсунки, а також частотні регулятори і контролер з програмним забезпеченням, які забезпечать рух водних струменів під музику.

Світломузичний супровід фонтану включатимуть щовечора о 21:30. Отже, реконструйований фонтан не лише приверне увагу киян і гостей столиці, а й створить гарний настрій у вечірній час.

Нагадаємо, що відсьогодні комунальні служби розпочнуть поступове введення в експлуатацію усіх київських фонтанів. Запрацюють і ті водограї, які раніше закрили на ремонт або реконструкцію.

Так, 30 квітня, після оновлення, запрацює фонтан навпроти Пасажу – на вул. Хрещатик, 15.

1 травня введуть в експлуатацію водяні комплекси на Майдані Незалежності, 9 травня – каскадний фонтан на вул. Червоноармійській, 119 та водограй у сквері на площі Івана Франка.

Фонтан, що у парку «Позняки» (перетин просп. Григоренка та вул. Драгоманова), запрацює 22 травня, а «Самсон» на Контрактовій площі – 26 травня.

6 травня введуть в експлуатацію фонтан у парку «Перемога».

Нагадаємо, традиційно сезон роботи фонтанів починається з квітня і триває до кінця жовтня.

Загалом у Києві встановлено близько 88 фонтанів. На обслуговуванні "АК «Київводоканал» перебуває 22 фонтани, КО «Київзеленбуд» – 24. Інші фонтани обслуговуються житлово-експлуатаційними та відомчими організаціями.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути