chrome firefox opera safari iexplorer

Українським в’язням будуть платити пенсії?

19 квітня 2012 о 14:51

Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів України підтримує законопроект Верховної Ради про внесення змін до статті 122 КПК України про призначення пенсії засудженим особам під час відбування ними покарання у місцях позбавлення волі.

Члени комітету підтримують законодавчу пропозицію, спрямовану на забезпечення конституційних прав засуджених осіб, на державне пенсійне забезпечення, незалежно від того, коли вони отримали право на пенсію: до відбування покарання або під час перебування у виправних установах, повідомляє прес-служба парламенту.

Чинним законодавством не передбачена можливість призначення пенсії за віком, інвалідністю, у зв'язку з втратою годувальника та в інших випадках, передбачених законом, засудженим, які отримали право на пенсію або втратили працездатність під час відбування покарання.

Законопроектом пропонується передбачити можливість засудженим, які отримали право на пенсію і відбувають покарання, здійснювати оформлення та отримувати пенсію під час їхнього перебування у виправних установах.

Нагадаємо, 13 квітня майже о четвертій ранку Верховна Рада України прийняла в цілому проект нового Кримінально-процесуального кодексу. «За» проголосував 271 народний депутат з мінімально необхідних 226.