chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні познущалися над ще одним пам'ятником Кобзареві

18 квітня 2012 о 11:34

З пам’ятника Тарасові Шевченку у центрі Дніпропетровська невідомі зірвали бронзові дошки з написами, повідомили  Радіо Свобода ктивісти обласної організації Української народної партії.

В дніпропетровській УНП цей інцидент розцінюють як «акт антиукраїнського вандалізму».

«Якщо пам’ятники катам українського народу Леніну, Петровському, Косіорові та багатьом іншим стережуть вдень і вночі, якщо на пошуки сміливців, які відпиляли голову незаконно встановленому ідолові суперката Сталіна було кинуто всі сили міліції та СБУ, то пам’ятник українському генієві в самісінькому центрі мегаполісу нівечать безкарно», – заявив голова обласної організації УНП Анатолій Сокоринський.

Активісти вимагають від правоохоронних органів розслідувати демонтаж табличок. Між тим у міліції поки не порушували кримінальної справи за цим фактом.

Пам’ятник Шевченкові у центрі Дніпропетровська було встановлено з ініціативи Народного руху України 1992 року.

Ще до встановлення монументу камінь із написом «Тут буде пам’ятник Кобзареві» кілька разів знищували.

Пам’ятник Шевченкові у центрі Дніпропетровська – наразі єдиний у місті. Інший великий пам’ятник Кобзареві, на Монастирському острові, демонтовано для реставрації.

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути