chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні стало неможливо продати машину

03 квітня 2012 о 11:02

Дефіцит тимчасових «червоних» номерів призвів до майже повної зупинки автомобільного ринку України.

Співробітники МРЕВ розводять руками та кивають в сторону Головного управління ДАІ в Києві, яке не видає номерні знаки, пишуть «Коментарі».

«Там була затримка на заводі, зрозумійте, ми ж їх не робимо. Не встигають виробляти номери на всю Україну, у нас тільки один завод. Уже зустрічають машину з номерами, можу вас запевнити, сьогодні транзитні номери можуть отримати всі МРЕВ», — ще наприкінці минулого тижня заявляв співробітник Головного управління ДАІ в Києві.

Після вихідних ситуація не змінилась. У Казенному Науково-Виробничому Об'єднанні «Форт» МВС України, яке займається виробництвом номерних знаків, запевняють, зробили позапланові відвантаження і на минулому тижні, і в понеділок, 2 квітня, тому проблема має бути закрита.

«За контрактом, з моменту подачі заявки, на виконання йде 7 днів. У нас як виробників особливих проблем з виготовленням ніколи немає. Якщо вчасно заявки надаються, ми їх вчасно виконуємо. Якщо в ланцюжку замовлення пройшов збій, спочатку салони надають замовлення в МРЕВ, а останні — в міністерство, потім від них тільки приходить до нас, то виходить резонанс, так як номерів немає, а ми замовлення ще не отримали», — пояснив комерційний директор НВО Іван Слободянюк.

Нагадаємо, нещодавно президент Віктор Янукович видав указ, за яким Кабміну було доручено до квітня 2012-го забезпечити скасування окремої процедури зняття з обліку транспортних засобів з процедурою отримання транзитних номерів.

Це має скоротити процедуру перереєстрації автомобіля до однієї години. Проте наразі виникла колізія, коли на практиці купити або продати автомобіль стало неможливо, так як транзитні номери ще не скасували, але вони вже почали зникати.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути