chrome firefox opera safari iexplorer

Вітчизняний турист витрачає на одну поїздку близько 800 доларів

09 квітня 2012 о 10:40

Середньостатистичний європеєць витрачає на поїздку на курорти у півтора-два рази більше грошей, ніж середній український турист.

«Наші туристи витрачають за відпустку по 700-800 доларів на людину, а в тій же Румунії, яка не є найбагатшою країною ЄС, середні витрати відпочивальників — 1100 доларів на людину. У німців або французів ця сума ще вища», — розповів президент Асоціації лідерів турбізнесу України Йосип Андрик, пише «Комсомольська правда в Україні». При цьому, за його словами, цікавим є той факт, що за кордоном практично немає попиту на на дорогі тури, вартістю по 7-8 тисяч доларів з людини.

А в Україні зустрічаються покупці екзотичних турів, які обходяться одному такому туристу в 30-40 тисяч доларів. Тобто в нашому суспільстві спостерігається істотне розшарування, а в Європі потреби ринку диктує середній клас.

Варто також зазначити, що попит на відпочинок за кордоном досі не повернувся на докризовий рівень. «Ми проводили опитування серед своїх клієнтів. Якщо до кризи багато їздили на відпочинок за кордон по 2-3 рази на рік, то зараз дозволяють собі таке задоволення не частіше разу в рік», — повідомила заступник директора з туризму компанії Pan Ukraine Ольга Юденко. У той же час, за словами фахівця, на загальній кількості туристів це особливо не позначається, тому що виросло нове покоління громадян, які ще не виїжджали за кордон.

Такі туристи починають знайомство зі світом з недорогих автобусних турів до Європи або бюджетних поїздок до Туреччини та Єгипту.

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути