chrome firefox opera safari iexplorer

Як одночасно поповнити бюджет і задобрити українців: Порада

06 квітня 2012 о 14:16

Жили б ми в Україні не при нинішньому керівництві, а при нормальному і адекватному, які хоча би трохи себе поважали і принаймні на людях любили країну і народ, які їх, власне, і зробили керівництвом, то було би все інакше…

Але усьому – час суддя. І всі все зрозуміють, але буде занадто пізно. Просто хотів би звернути увагу на цікаву ідею сусідньої країни — Молдови.

Парламент Молдови прийняв закон, який передбачає штрафи за розміщення в цій країні реклами та візуальної інформації російською та іншими іноземними мовами.

Ось вам, пане Азаров і Янукович, реальна непогана стаття наповнення державного бюджету. І не треба здирати останню сорочку з українців, щоб на фоні 20% інфляції напередодні свят накидати пенсіонерам зайві 20 грн, які є на фоні суцільного здорожчання суцільним НІЩО.

До речі, в тій таки Молдові не забороняється розміщення реклами недержавними мовами, у тому числі і російською. Однак водночас вказується, що у рекламі повинен існувати паралельний текст молдавською мовою. Якщо ні – плати штраф.

У Молдові штрафи за рекламу недержавними мовами для фізичних осіб становитимуть від 400 до 3 тис. леїв ($30 — $250), а для юридичних — від 6 до 10 тис. леїв ($500 — $850).

Чому і нам би це не спробувати?..

Хоча, риторичне це питання…

В’ячеслав Сокур, Київ

Розділи: Думка читачів

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути