chrome firefox opera safari iexplorer

За кожну дитину хочуть мінусувати рік від пенсійного віку

25 квітня 2012 о 09:17

Нунсівка Катерина Лук'янова зареєструвала у Раді законопроект, яким пропонується раніше відпускати на пенсію громадяни з дітьми.

На думку нардепа, це підвищить народжуваність і зміцнить сім'ї. Так, за кожну дитину хочуть мінусувати рік від пенсійного віку, але не більше 4 років для чоловіків і 10 для жінок. Тобто батько, який має 4-х і більше нащадків, зможе (за бажанням) вийти на пенсію в 56 років. Мати чотирьох дітей теж. А яка народила п'ять і більше дітей, отримує право на пенсію в 50 років (як і зараз) при наявності 15 років трудового стажу.

Закон не поширюється на позбавлених батьківських прав і неплатників аліментів, пише «Сегодня». Якщо документ проголосують, він може набути чинності вже з 1 січня 2013 року.

Автор стверджує, що витрати Пенсфонда на нововведення не перевищать в 2013 році 50 тис. грн, в подальшому вони виростуть, але будуть посильними для держави.

Нагадаємо, в лютому Лук'янова подавала скандальний законопроект про введення 2%-ного податку на бездітність для чоловіків і жінок старше 30 років, що також повинно привести до збільшення народжуваності або збільшення доходів бюджету на 800 млн грн на рік.

Поки він не розглянутий профільним комітетом ВР. Варто зазначити, що за прогнозами Інституту демографії і соцдосліджень, якщо не приймати кардинальних заходів, до 2025 року українців залишиться приблизно 35 млн, в основному люди старшого віку.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути