chrome firefox opera safari iexplorer

В Раді зареєстрували законопроект щодо зниження пенсійного віку для жінок

11 червня 2012 о 13:16

Бютівець Олег Тищенко вніс у Раду законопроект, яким передбачається знизити пенсійний вік для жінок з 60 до 55 років за умови наявності страхового стажу не менше 15 років. 

Також депутат пропонує знизити необхідний страховий стаж для призначення мінімального розміру пенсії за віком з 35 до 25 років у чоловіків і з 30 до 20 років у жінок.

Для непрацюючих інвалідів 2 та 3 групи пропонується встановити єдину норму необхідного страхового стажу: 25 років у чоловіків і 20 років для жінок, після чого за їх вибором пенсія по інвалідності може бути призначена в розмірі пенсії за віком.

Законопроект також передбачає внесення змін до формули розрахунку для нарахування пенсії, згідно з якою середня заробітна плата для розрахунку береться за останній рік роботи замість останніх 3 років.

У пояснювальній записці до проекту закону зазначено, що в результаті підвищення пенсійного віку до 62 років середньостатистична кількість чоловіків зможе жити на пенсії лише 3 роки, а жінок — 15 років, що є неприпустимо низьким показником для держави, яка прагне втілювати європейські стандарти життя.

Нагадаємо, у липні 2011 року Рада ввела підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років з щорічним його збільшенням на 6 місяців, починаючи з 1 вересня.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути