chrome firefox opera safari iexplorer

В Раді зареєстрували законопроект щодо зниження пенсійного віку для жінок

11 червня 2012 о 13:16

Бютівець Олег Тищенко вніс у Раду законопроект, яким передбачається знизити пенсійний вік для жінок з 60 до 55 років за умови наявності страхового стажу не менше 15 років. 

Також депутат пропонує знизити необхідний страховий стаж для призначення мінімального розміру пенсії за віком з 35 до 25 років у чоловіків і з 30 до 20 років у жінок.

Для непрацюючих інвалідів 2 та 3 групи пропонується встановити єдину норму необхідного страхового стажу: 25 років у чоловіків і 20 років для жінок, після чого за їх вибором пенсія по інвалідності може бути призначена в розмірі пенсії за віком.

Законопроект також передбачає внесення змін до формули розрахунку для нарахування пенсії, згідно з якою середня заробітна плата для розрахунку береться за останній рік роботи замість останніх 3 років.

У пояснювальній записці до проекту закону зазначено, що в результаті підвищення пенсійного віку до 62 років середньостатистична кількість чоловіків зможе жити на пенсії лише 3 роки, а жінок — 15 років, що є неприпустимо низьким показником для держави, яка прагне втілювати європейські стандарти життя.

Нагадаємо, у липні 2011 року Рада ввела підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років з щорічним його збільшенням на 6 місяців, починаючи з 1 вересня.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути