chrome firefox opera safari iexplorer

Здорових пенсіонерів практично не залишилося

21 квітня 2012 о 11:08

Лише 3-5% українців, які досягли 60 років, умовно здорові, повідомив директор Інституту геронтології НАМН України Владислав Безруков, пише Нова молодь Черкащини.

“Після 70-ти років здорових людей практично немає. Після виходу на пенсію майже в кожної людини діагностується одне, а то й кілька хронічних захворювань”, – підкреслив Безруков.

За словами фахівця, це світова тенденція. Тільки от у Європі кількість умовно здорових літніх людей значно вища, ніж в Україні. Також лікар зазначив, що за останні 5 років смертність серед людей поважного віку скоротилася. Причому менше стали вмирати люди більш старшого віку (від 75 і старше).
Що ж стосується демографічної кризи, то Безруков відзначив, що скорочення кількості українців, на жаль, відбувається за рахунок збільшення смертності серед людей працездатного віку.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути