chrome firefox opera safari iexplorer

Екологи теж готові бойкотувати Євро-2012

14 травня 2012 о 14:42

Більш як 50 представників українських екологічних організацій готові приєднатися до бойкоту Євро-2012.

Вони підписали і направили звернення до народних депутатів і керівників фракцій у Верховній Раді України з проханням не підтримувати в першому читанні антиекологічні законопроекти №10218 і №10222, підготовлені Міністерством юстиції і депутатом від Партії регіонів Юрієм Мірошниченком, повідомили УНІАН у прес-службі Київського еколого-культурного центру.

На думку екологів, дані законопроекти повністю руйнують державну екологічну безпеку країни, оскільки позбавляють місцеві ради екологічних прав, ліквідують територіальні органи Мінприроди України, відбирають у екологічних, лісових і мисливських інспекторів право складати протоколи на браконьєрів і забруднювачів навколишнього середовища, закривають Національну комісію з Червоної книги, залишають ліси поза державним контролем.

Екологи вважають, що ці законопроекти, розроблені чиновниками Мінюсту некваліфіковано, поспіхом і без консультацій з фахівцями. Проти них виступили науково-експертне управління ВР, а також профільні комітети Верховної Ради.

«Ми вважаємо, що цивілізована європейська держава не може існувати без дієвого екологічного контролю», – сказано у зверненні.

У разі ухвалення даних законопроектів у першому читанні екологи звертатимуться до міжнародної громадськості з проханням бойкотувати Євро-2012.

Раніше з таким проханням до міжнародних організацій вже звернулися українські зоозахисники, стривожені масовим знищенням бездомних собак на вулицях українських міст.

Джерело: УНІАН
Розділи: Спорт в Україні

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути