chrome firefox opera safari iexplorer

Гайтана виступить під № 7 у другому півфіналі Євробачення

20 травня 2012 о 12:15

Офіційне відкриття міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2012» відбулося в суботу в «Євроклубі», розташованому на березі Каспію.

У церемонії відкриття взяли участь делегації всіх 42 країн-учасниць «Євробачення».

Символ конкурсу цього року — вогняна квітка, а слоган — Light your fire! Цими малюнками і написами прикрашений весь центр міста, а на площі перед Старим містом встановлена величезна неонова куля з емблемою конкурсу.

Набережна міста освітлена ліхтарями у формі головної емблеми пісенного конкурсу — серця, повідомляє УНІАН з посиланням на «РІА Новости».

В результаті півфіналів, які відбудуться 22 і 24 травня, буде визначена двадцятка фіналістів. Крім них на сцену Baku Crystal Hall у фіналі 26 травня вийдуть виконавиця з Азербайджану та ще з п'ятьох країн — засновниць конкурсу (Німеччина, Іспанія, Великобританія, Франція та Італія).

Переможців конкурсу, як і торік виберуть за допомогою глядацького голосування та професійних журі в кожній країні.

У першому півфіналі на сцену вийдуть представники: Чорногорії, Ісландії, Греції, Латвії, Албанії, Румунії, Швейцарії, Бельгії, Фінляндії, Ізраїлю, Сан-Марино, Кіпру, Данії, Росії, Угорщини, Австрії, Молдови та Ірландії.

У другому півфіналі — Сербії, Македонії, Нідерландів, Мальти, Білорусі, Португалії, УКРАЇНИ, Болгарії, Словенії, Хорватії, Швеції, Грузії, Туреччини, Естонії, Словаччини, Норвегії, Боснії і Герцеговини, Литви.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути