chrome firefox opera safari iexplorer

Киян штрафуватимуть за невикошені газони

30 травня 2012 о 14:15

За несвоєчасне викошування трави у столиці порушників штрафуватимуть. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Як повідомляється, на початку квітня за несвоєчасне викошування трави у Києві інспектори благоустрою виписали порушникам 427 приписів та склали 89 адміністративних протоколів.

Відповідно до правил благоустрою балансоутримувачі зелених насаджень зобов'язані проводити косіння газонів періодично, при досягненні трав'яним покровом висоти 15 см, залишаючи висоту покрову 5-8 см. За дорученням першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака працівники Головного управління контролю за благоустроєм спільно з районними відділами щоденно інспектують території районів щодо своєчасного покосу трави і порослі. У разі виявлення фактів порушення правил благоустрою балансоутримувачів притягуватимуть до відповідальності згідно ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Стаття передбачає накладання штрафу на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн) та на посадових осіб, суб'єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути