chrome firefox opera safari iexplorer

Українців штрафуватимуть за подвійне громадянство

03 жовтня 2012 о 10:44

В Україні будуть штрафувати за подвійне громадянство

Верховна рада встановила штрафи за приховування факту отримання іноземного громадянства. Як стало відомо, за закон про внесення змін до деяких законів проголосували 264 депутати.

Зокрема, закон встановлює, що неподання або несвоєчасне подання заяви громадянина, добровільно отримав іноземне громадянство (підданство), а також копії документів про громадянство тягне за собою стягнення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

При цьому ті самі дії, вчинені чиновниками органів державної влади або місцевого самоврядування, тягнуть за собою стягнення штрафу в розмірі від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Документ також встановлює, що громадянство України не може отримати людина, совершівій злочин проти людства чи здійснювала геноцид. Крім того, паспорт громадянина Україні не отримають засуджені за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути