chrome firefox opera safari iexplorer

На забаганку Януковича під Тарасовою горою будують ще й аеропорт

17 травня 2012 о 14:42

На Черкащині розпочалося втілення в життя нового диво-проекту: смуги для літаків середньої потужності під горою Тараса Шевченка. Про це повідомив Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко.

Як відомо, ідея будівництва аеропорту біля Канева була озвучена 5 квітня в ході засідання Громадської гуманітарної ради. Тоді, під час звіту очільника Черкащини С.Тулуба про темпи й етапи реконструкції на території Тарасової гори в Каневі, Президент, натомість, поцікавився у нього коли там буде готовий аеропорт.

«А аеропорт коли буде готовий?.. Будинок аеропорту вже давно стоїть…Треба добудувати полосу і маленькі літаки, і гелікоптери будуть літати», — сказав він. У свою чергу, голова Черкаської ОДА відзначив, що цим «зараз займаються проектанти».

М.Томенко нагадав, що у Каневі під горою, де похований Тарас Шевченко, вже збудували вертодром «для всіх» за 130 мільйонів бюджетних гривень, куди, за інформацією місцевих жителів, один раз приземлився гелікоптер Президента і, звісна річ, нікого, крім Президента та урядовців, більше не збираються туди пускати.

Натомість, тепер місцева влада взялася виконувати нову настанову Президента і почала будувати посадкову смугу для літаків середньої потужності, яка має бути, як мінімум 300 метрів.

За словами Миколи Томенка, цілком очевидно, що йдеться про чергову абсурдну ідею. «Якщо найбільший вертодром в Україні використовує один чоловік, то цілком очевидною є доля і цього наддорогого проекту», — наголосив він.

Віце-спікер нагадав, що влада вже кілька років обіцяє відновити роботу Черкаського аеропорту, який точно був потрібний громаді, натомість, сьогодні всі сили, бюджетні і бізнесові гроші області були кинуті на новий «геніальний проект» влади.

Підсумовуючи, Микола Томенко наголосив, що сьогодні найбільше потерпають місцеві жителі, оскільки, для того, щоби якнайшвидше виконати чергову забаганку Президента, у них фактично в примусовому порядку забирають землю і дають без їх згоди у інших місцях.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути