chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні Україну масово накрили протести

21 травня 2012 о 10:31

На Майдані Незалежності розпочалась всеукраїнська акція протесту проти проекту нового Трудового кодексу та законопроекту № 2450 «Про порядок організації та проведення мітингів і демонстрацій», винесених на голосування на друге читання у парламенті 22-25 травня.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, наразі учасники мітингу поділені на дві групи та направляються до Верховної Ради. Вони тримають транспаранти: «Сьогодні — 2450, завтра — 1937», «Ні — дискримінації молодих працівників», «Людині праці — гідну зарплату», «Свободу протестам!» та інші.

Мітингувальники вимагають не виставляти на голосування законопроекти в їхній сьогоднішній редакції.

Активісти також рушили до приміщення, де відбудеться засідання погоджувальної ради парламенту.

Цього ж дня подібні протести пройдуть у Донецьку, Луганську, Харкові, Миколаєві, Сімферополі, Севастополі, Кривому Розі, Одесі, Хмельницькому, Вінниці, Львові та інших містах.

Слід відзначити, що організаторами протесту є Конфедерація вільних профспілок України, Незалежна профспілка, Федерація профспілок працівників малого та середнього бізнесу та інші.

Законопроект № 2450 «Про порядок організації та проведення мітингів і демонстрацій» містить вимогу про повідомлення органів влади про мітинг за чотири дні до його проведення.

На думку громадських активістів, це дає владі достатньо часу для того, щоб заборонити будь-яку акцію у судовому порядку.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути