chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Україні стартує ЗНО

15 травня 2012 о 08:51

Близько 47 тисяч абітурієнтів «відкриють» зовнішнє незалежне оцінювання знань, яке стартує в України 15 травня.

Як передає кореспондент «Коментарів», про це повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

За її словами, першою дисципліною, з якої пройде тестування, буде предмет «хімія» (на неї подали заявки 46,728 тис. абітурієнтів).

Говорячи про рейтинг популярності дисциплін, як і в попередні роки, абсолютним лідером є українська мова та література — на них подали 324,140 тис. заявок. На другому місці — історія України (211,614 тис. заявок), на третьому — математика (203,375 тис. чол.).

Найменшою популярністю користується іспанська мова — 218 чоловік, французька і німецька — 1100 і 3453 осіб відповідно. На тести з російської мови записалося 7247 осіб.

Також Зайцева зазначила, що наразі недофінансування заходів ЗНО становить близько 19 млн. грн. Однак це, за її словами, не варто сприймати як «роботу в борг», і, за завіреннями чиновників, до кінця травня всі витрати на ЗНО будуть профінансовані.

Про це, як передає кореспондент «Коментарів», заявила директор Українського центру оцінювання якості знань Ірина Зайцева.
Як повідомлялося, в 2012 році всього ЗНО пройдуть майже 329 тис. абітурієнтів.

Нагадаємо також, більше 20% пунктів проведення незалежного тестування вже обладнані системами відеоспостереження.

У зв´язку з проведенням в Україні Чемпіонату Європи 2012 року з футболу, перенесено терміни проведення ЗНО: незалежне тестування розпочнеться 15 травня і закінчиться 7 червня.

Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути