chrome firefox opera safari iexplorer

На проведення ЗНО у 2012 році не вистачає 22 млн грн

03 квітня 2012 о 10:16

Недофінансування Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) при проведенні тестування у 2012 році становить 22 млн грн.

Про це заявила директор центру Ірина Зайцева на прес-конференції в Києві в понеділок, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У нас досить велике недофінансування. На сьогодні нам не вистачає для нормального проведення зовнішнього незалежного оцінювання близько 22 мільйонів (грн.)», — сказала вона.

За словами директора центру, відповідні листи УЦОЯО спрямував до Кабінету Міністрів, а також особисто прем'єр-міністру Миколі Азарову.

Разом із тим Зайцева висловила сподівання, що «це питання буде вирішено позитивно».

«Спочатку ми були профінансовані на рівні минулого року. А торік було значно менше учасників», — сказала вона.
Зайцева також зазначила, що в 2011 році на проходження зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалося майже 258 тис. абітурієнтів, а цього року – майже 330 тис.

Директор УЦОЯО спрогнозувала, що якщо недофінансування збережеться, то виникнуть проблеми, коли надійде час розраховуватися з тими, хто працює на пунктах тестування.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути