chrome firefox opera safari iexplorer

На проведення ЗНО-2013 катастрофічно не вистачає грошей

17 січня 2013 о 12:51

На проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2013 р. не вистачає 37 млн грн. Про це сьогодні повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева, передає кореспондент РБК-Україна.

«В бюджеті 2013 р. закладено 113 млн грн на проведення ЗНО. Нам потрібна сума не менша 150 млн грн», — сказала Зайцева.

За її словами, коштів, передбачених в бюджеті, вистачить на підготовку і друк тестових завдань, але не вистачить на оплату праці педагогам, які працюватимуть в центрах тестування.

«Тих коштів, які закладені в бюджеті 2013 р. — їх однозначно не вистачить, але це не значить, що зараз ми відчуваємо якісь складності щодо розробки тестів, щодо друку тестів і всього іншого. У нас все нормально, ми потурбувалися про це ще в минулому році», — зазначила Зайцева.

Вона нагадала, в минулому році на оплату праці педагогам, які працювали в центрах тестування було додатково виділено 19 млн грн. У той же час цього року учасників ЗНО має бути більше, ніж в минулому році. Передбачається, що це буде приблизно 311,5 тис. осіб.

Крім того, за словами Зайцевої, центру оцінювання якості освіти не вистачає 17,5 млн грн, щоб відновити і продовжити будівництво окремої будівлі центру, рішення про яке було прийнято ще в 2007 р., але в 2008 р. будівництво заморозили.

Зайцева наголосила на тому, що працівникам українського і регіональних центрів не підвищували зарплати з 2006 р.

Розділи: Новини освіти

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути