chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відбудеться концерт легендарного гітариста

03 травня 2012 о 12:07

2 травня 2012 року в київському клубі Stereo Plaza відбудеться концерт групи Black Label Society — унікального проекту гітариста Закка Уайлда. Єдине в Україні шоу буде зіграно в рамках європейського турне легенди металевої сцени на підтримку останнього, 11 за рахунком, альбому групи.

Закк Уайлд (справжнє ім'я Джеффрі Філіп Уайлендт) — американський гітарист-віртуоз і автор пісень, відомий насамперед завдяки роботі з лідером культової групи Black Sabbath, а пізніше успішним сольним виконавцем Оззі Озборном. В 1996 Уайлд заснував свій власний колектив Black Label Society, у якому грає дотепер. Крім того, він є автором декількох сольних альбомів, а в 2009 році був включений до списку найбільш видатних гітаристів усіх часів за версією журналу Classic Rock.

Група Black Label Society була сформована в 1998 році. Слово Black у назві було взято спеціально, щоб на полицях магазинів або в енциклопедіях бути неподалік від Black Sabbath. В 1999 було видано дебютний альбом колективу Sonic Brew. Продюсування цього, а також всіх наступних записів групи Закк Уайлд волів здійснювати власними силами, без найманих фахівців.

За наступні 6 років колектив випустив 6 альбомів, демонструючи рідкісну в рок-музиці плідність. Останній на сьогодні альбом Black Label Society, що вийшов у 2011 році, має назву The Song Remains Not the Same — очевидний уклін Led Zeppelin, одній із улюблених груп Закка Уайлда. Диск містить низку кавер-версій, у тому числі пісень Black Sabbath.

Учасники групи гарантують кожному глядачеві, що прийшов на концерт, божевільний емоційний струс, а також насолоду невтримним і безкомпромісним рок-н-ролом у його первісному вигляді від одного із найкращих гітаристів світу та його фантастичної команди однодумців!

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути