chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві забудовують парк «Орлятко»

28 травня 2012 о 11:09

На території парку «Орлятко» у Солом’янському районі Києва з’явилась бетонна споруда.

Про це заявив голова фракції «Республіка Київ» Денис Москаль, повідомляє прес-служба «Республіки Київ».

«У ході виїзного засідання екологічної комісії ми відвідали парк „Орлятко“ у Солом’янському районі і виявили черговий факт брутального знищення зеленої зони. Просто посеред парку біля озера „росте“ бетонна споруда. Наразі збудовано чотири поверхи. Переконаний, що це будівництво необхідно зупинити, а забудовника змусити демонтувати споруду і відновити знищену частину парку», — наголосив Москаль.

За словами депутата, спочатку на цій території з’явилось невелике кафе, а зараз впритул до нього облаштували будівельний майданчик, частину парку огородили будівельним парканом.

«На жаль, ці забудовники не рахуються ані з законом, котрим встановлено мораторій на вирубку зелених насаджень на території міста, ані з думкою громадськості, яка виступає категорично проти перетворення улюбленого парку на будівельний майданчик. Тим більше, що поруч із цим будівництвом з одного боку знаходиться дитячий садок, а з іншого – дитячий ігровий майданчик», — підкреслив Москаль.

Політик закликав правоохоронні органи втрутитися в ситуацію і зупинити перетворення парку «Орлятко» на суцільні бетонні споруди.

Він спрямував депутатське звернення до столичної прокуратури з проханням перевірити законність будівництва у парку «Орлятко» та заявити позов до Господарського суду Києва щодо розірвання договору оренди з підприємцями, котрі знищують парк.

 

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути