chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкриють ще один парк

18 квітня 2012 о 10:56

Працівники «Київзеленбуду» обіцяють завершити реконструкцію парку Андрія Малишка до Дня міста.

Про це заявив гендиректор КО «Київзеленбуд» Микола Назаренко, повідомляє прес-служба мерії.

Він розповів, що проектом відновлення парку передбачено нове мощення доріжок, встановлення дитячого та спортивного майданчиків, заміна систем зовнішнього освітлення, паркових лавок.

Також, за його словами, буде створена спеціальна система поливу для близько 300 різних порід дерев, 400 кущів та 8 тисяч квітів.

Як відомо, рішенням Київради кілька років тому частину території парку віддали комерційній фірмі і в 2010 році там незаконно вирубали близько ста хвойних дерев. Зараз парк повернуто у власність міста.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути