chrome firefox opera safari iexplorer

Парк у Жовкві визнано пам’яткою мистецтва

30 травня 2011 о 09:35

Сесія міськради ухвалила визнати парк міста Жовкви пам’яткою садово-паркового мистецтва „Замковий парк XVII ст. у м. Жовква”. Таке рішення прийнято за ініціативи Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області.

Оголошення  парку,  як визначного та цінного зразка паркового будівництва, парком-пам’яткою є необхідним для його охорони, збереження та відтворення, повідомили у прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів.

Жовківський парк — зразок паркового будівництва XVII ст. на території України, має високу історичну, наукову та природоохоронну цінність. На території парку збереглося понад 70 видів цінних дерев. Після його реконструкції та відтворення історичної елементної і видової повноти, парк прикрасять близько 400 видів дерев, в тому числі екзотичних.

 

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути