chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з'явиться спортивний парк?

27 лютого 2012 о 12:18

Проект створення спортивного парку неолімпійських видів спорту буде винесено на розгляд інвесторів, які візьмуть участь у першому Київському інвестиційному форумі у березні.

Об’єкт планується розташувати у парку культури та відпочинку «Дружби народів», повідомляє сайт Київської міської влади.

«Сьогодні в Києві взагалі відсутні спортивні парки, а серед населення, у першу чергу молоді, існує попит на активний відпочинок. Пропагування здорового способу життя серед киян, проведення спортивних свят, фестивалів, створення бази для професійного тренування спортсменів та проведення змагань визначено метою ініціативи «Здоровий киянин» Стратегії розвитку Києва до 2025 року. Важливим фактором є те, що низька рентабельність спортивних федерацій, висока вартість оренди земельних ділянок та технічного оснащення призводить до відсутності професійних майданчиків подібного класу, а це суттєво гальмує розвиток спорту», – зазначив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Інвестиційним проектом передбачено розширення існуючого вейкпарку до повноцінного воднолижного стадіону, створення екстримпарку, моторікпарку та батутного парку. Спортивний парк передбачає розташування майданчиків для розвитку нових видів спорту, стадіону для пляжних видів та місць відпочинку.

На території воднолижного стадіону будуть розміщені кільцева та лінійна канатні дороги, організовані катерні версії вейкбордингу та серфінгу.

Створення екстрімпарку також передбачає організацію на його території скейт- та паркурпарку. Важливим спортивним об’єктом, який буде створено, стане універсальний спортивний майданчик для занять мініфутболом, волейболом, тенісом та баскетболом.

Вартість проекту, за даними Головного управління економіки та інвестицій, складатиме 47, 6 млн. грн.

«Для реалізації проекту міська влада зі свого боку забезпечить затвердження містобудівної документації та прав землекористування», –підкреслив Руслан Крамаренко, коментуючи проект.

Нагадаємо, Київський інвестиційний форум відбудеться 29 березня цього року. На форумі будуть представлені: проект будівництва міжнародного ділового району «Київ-Сіті», проект модернізації мереж водопостачання та водовідведення, будівництво четвертої лінії метрополітену та створення бізнес-парку «Bionic Hill». Також будуть презентовані проекти в галузевих секціях.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути