chrome firefox opera safari iexplorer

Олімпіада-2022 обійдеться Львівщині у 80 мільярдів гривень

19 жовтня 2012 о 12:54

На підготовку Львівської області до проведення Олімпіади-2022 у Львові потрібно 8 млрд євро. Про це заявив голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк, повідомили УНН  у прес-службі ОДА.

«Зимова Олімпіада для Львівщини — це грандіозний план і перспектива, що передбачає проведення протягом 16 днів елітарних спортивних змагань із 17 видів спорту. Область має бути готова прийняти майже 3 тис. спортсменів і стільки ж офіційних осіб, мати більш ніж 3 тис. транспортних засобів для щодобового перевезення понад 5 тис. пасажирів, обслужити більш як 6 тис. журналістів, залучити майже 2 тис. персоналу служб безпеки змагань і більш ніж 20 тис. волонтерів», — зазначив Костюк.

За його словами, важливим проектом є також спорудження спеціального олімпійського селища на 10 тис. місць для спортсменів і журналістів, і медіа-центру.

Костюк також додав, що Львівська область зможе використовувати для проведення зимової Олімпіади основні об'єкти, побудовані до чемпіонату Євро-2012.

«При цьому зазначу необхідність будівництва низки нових стратегічних об'єктів. Зокрема, у Львові — не менш ніж 5 льодових арен з місткістю від 6 до 12 тис. глядачів, сучасної санно-бобслейної траси й критого льодового стадіону для ковзанярських змагань. Попередня орієнтовна сумарна вартість будівництва цих об'єктів — 390 млн євро», — сказав Костюк і додав, що попередня вартість видатків на будівництво у Львові об'єктів для льодових видів спорту становитиме 1,405 млрд євро.

Крім того, як зазначив глава Львівської ОДА, планується також побудувати для змагань зі снігових видів спорту об'єкти у Тисовці й Воловці із вкладенням 1 млрд євро.

Костюк також відзначив необхідність будівництва готелів: «Отже, потреба в приватних інвестиціях на підготовку об'єктів проживання, за попередніми розрахунками, становить 1 млрд євро».

Загалом сума видатків підготовки Львівської області до проведення Олімпіади-2022 становитиме 8 млрд євро.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути