chrome firefox opera safari iexplorer

До зимової Олімпіади-2022 у Львові планують збудувати олімпійське селище

24 грудня 2010 о 15:03

У підготовці до Зимової олімпіади 2022 року буде залучено шість областей, а прийматимуть головний турнір Львівська і частково Закарпатська області – у тому випадку, якщо заявку України на проведення Зимової олімпіади-2022 буде прийнято. Про це 22 грудня під час наради у Львові повідомив віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков.

За його словами, до Олімпіади планується збудувати два олімпійські селища, одне із яких у Львові (будівництво мало би відбутися між 2018 і 2021 роком), інше – у Тисовці та Славському (будівництво – у 2013—2015 роках). Серед об’єктів, які потрібно буде підготувати для проведення Олімпіади Борис Колесніков назвав Олімпійський стадіон, що постане з модернізованого стадіону до Євро-2012 у Львові, критий ковзанярський центр, санно-бобслейна траса та фрістайл-центр у м. Львові, а також біатлонний та лижний комплекс трамплінів у Тисовці, траси для проведення гірськолижних змагань у Воловці та Славському, і сноубордингову трасу у Славському.

За словами віце-прем’єр-міністра, половину з цих об’єктів планується збудувати ще до подання заявки у 2014 році. Так, до кінця 2012 року планується завершити будівництво санно-бобслейної траси у Львові та біатлонного і лижного комплексу у Тисовці.

До подання заявки планується також збудувати львівський фрістайл-центр.

Окрім того, Борис Колесніков представив на нараді відеоролик з презентацією Львова як потенційного кандидата на проведення зимової олімпіади в 2022 році.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути