chrome firefox opera safari iexplorer

Прихильники Олімпіади-2022 вже почали ділити «Тисовець»

20 квітня 2011 о 16:09

Туристично-спортивний комплекс «Тисовець», що на Львівщині, для підготовки до Олімпіади-2022 буде передано від Міністерства оборони України «державній структурі, яка буде зводити об’єкти під Зимову Олімпіаду 2022 року».

Про це 20 квітня у коментарі ZAXID.NET повідомив голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк.

«Мова йде про передачу від Міноборони тільки державній структурі, яка буде зводити об’єкти під Зимову Олімпіаду 2022 року», – запевнив Михайло Цимбалюк.

З його слів, це може бути як державна структура, аналогом якої є сьогодні Нацагентство з підготовки до Євро-2012, так і місцеві органи влади.

«Коли зможемо захистити свою стратегію перед Кабміном, тоді і буде прийнято відповідне рішення», – уточнив голова ЛОДА. Також він додав: «До літа цього року ми повинні знати чітку картину».

Зазначимо, про питання передачі «Тисовця» від Міноборони також йшлося під час візиту до Львова Президента Віктора Януковича 11 квітня.

Нагадаємо, раніше директор «Тисовця», полковник Володимир Мельников зазначав: «Спортивна база «Тисовець» є державною структурою, була, є, залишається нею. Це не приватна структура, держава буде вирішувати щодо форми власності, і яким чином це буде відбуватися. Я думаю, усе буде в державній власності, адже гроші вкладає держава».

Також 11 квітня у Львові віце-прем'єр – міністр інфраструктури України Борис Колесніков заявив, що для досягнення такої амбітної мети як «Олімпійська надія-2022», «ми маємо пройти кілька етапів». Перший етап розпочнеться 1 червня 2011 року. Він триватиме три роки. Під час другого етапу (з 2015 до 2022 року) заплановано добудувати решту необхідних об’єктів. «Спортивна база в Тисовці стане головною ареною для змагань з біатлону та лижних перегонів, у Воловці слід провести змагання з швидкісного спуску, супергіганту і суперкомбінації. Славське буде перетворено на центр гірськолижного порту, змагань зі слалому та слалому-гіганту», – сказав Колесніков.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути