chrome firefox opera safari iexplorer

Уряд готує 10 мільярдів на Львівські ігри–2022?

13 вересня 2012 о 17:50

Уряд настільки вірить у те, що МОК обере–таки Львів столицею Олімпійських ігор–2022, що вже замовив німецькій компанії PROPROJEKT Planungsmanagement & Projekt­beratung GmbH розробити техніко–економічне обґрунтування для національного проекту «Олімпійська надія».

Як довідалася газета «Коммєрсант–Украіна», проект передбачає, що змагання з ковзанярського спорту, хокею, керлінгу, фрістайлу і фігурного катання проходитимуть у галицькій столиці, з біатлону та лижного спорту — у Тисовці, а з гірськолижного спорту — в Боржаві на Закарпатті.

Частину об’єктів споруджуватиме своїм коштом держава, наприклад, льодовий палац у Львові та всю інфраструктуру, під решту грандіозних будов буде залучено інвестиції.

Ціна питання, за оцінками вищезгаданої проектної компанії, — 10 млрд. доларів. І ви вже здогадуєтеся, хто взявся керувати проектом «Олімпійська надія–2022»? Так, віце–прем’єр Борис Колесніков, який нещодавно отримав значний досвід у стеженні за рухом коштів на Євро–2012.

До речі, на аналогічні Зимові ігри у 2010–му в канадському Ванкувері було витрачено лише 3,3 млрд.доларів, відзначає «Коммєрсант», а бюджет Олімпіади в Сочі–2018 становить уже 30 млрд. євро.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути