chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві збирають поціновувачів фольклорної музики

29 травня 2012 о 14:21

Якщо Ви – поціновувач фольклорної музики, тоді концерт гурту «Стріла» саме для Вас. Цей фольклорний гурт з Києва – молодіжний ансамбль збирачів, дослідників та виконавців фольклору.

Його учасники записують музичний фольклор переважно в Центральній Україні. У їхньому репертуарі – пісні з Чернігівської, Полтавської, Житомирської, Київської та Херсонської областей.

Активно виступати гурт розпочав у 2008 році, спочатку в Україні, а потім і за кордоном. «Стріла» є лауреатом та дипломантом міжнародних фестивалів не лише на Батьківщині, але й у Литві, Білорусі, Росії.

До речі, кілька учасників гурту професійно займаються історією українського народного вбрання, збираючи його по всій Україні: Ігор Перевертнюк та Володимир Щибря відомі як етнографи та організатори виставок народних костюмів зі своїх колекцій.

Не менш цікавою особистістю є й керівник гурту – Наталія Сербіна – відома також як сольний виконавець та лірниця, учасниця фестивалів народної та духовної музики. У 2011 році світ побачив її аудіоальбом «Ой вийду я на гору високу», в якому представлені відтворені нею сольні ліричні пісні та лірницькі псальми з Центральної України.

У новій програмі гурт «Стріла» презентує ще невідомі слухачеві ліричні, побутові, козацькі, історичні, лірницькі пісні та псальми за матеріалами останніх експедицій з Херсонської та Полтавської областей.

Відбудеться захід 30 травня в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара». Початок концерту о 19:00. 

Ціна квитків – 30 грн.

Підготувала Майя Заховайко, «Рідна країна»