chrome firefox opera safari iexplorer

Українське кіно візьме участь у престижних міжнародних фестивалях

07 травня 2012 о 13:05

Фільм «Будинок з башточкою» був відібраний для участі в конкурсній програмі міжнародних кінофестивалів в Шанхаї і Карлових Варах.

Світова прем'єра кінострічки запланована в рамках міжнародного Шанхайського кінофестивалю, який пройде 16-19 червня 2012 року. Європейська прем'єра відбудеться в Карлових Варах, де фільм буде брати участь в конкурсі в секції «від Сходу до Заходу». Повний список фільмів, що потрапили в цю секцію, буде відомий у червні.

"Раніше ми говорили про те, що «Будинок з башточкою» для нас дуже сміливий експеримент. Те, що фільм вже був відібраний для показу на двох найвідоміших кінофестивалях, дозволяє нам говорити про те, що експеримент був не просто сміливим, а й успішним. Я сподіваюся, що журі гідно оцінить цю глибоку і незвичайну стрічку "- прокоментував Олександр Ткаченко, генеральний директор Групи компаній «1+1».

«Для мене це не перший досвід роботи з командою 1+1 і те, що ми знову отримали визнання на такому високому рівні, говорить багато про що. Це дуже складна і масштабна картина, яка зажадала багато творчих і технічних ресурсів, але головне, що ми залишилися задоволені результатом» — зазначила Єва Нейман, режисер і автор сценарію кінофільму.

Шанхайський МКФ - найбільший кінофестиваль в Азії, який проводиться з 1993 року і має акредитацію Міжнародної федерації асоціацій кінопродюсерів, фестивалю присвоєно категорію «А». МКФ у Карлових Варах щорічний кінофестиваль, який проводиться в липні в Карлових Варах (Чехія). З 1956 року належить до категорії «А» і є найбільшим кінофестивалем Центральної та Східної Європи. У цьому році фестиваль пройде з 29 червня по 7 липня.

Нагадаємо, сценарій картини був написаний Євою Нейман за однойменним автобіографічним оповіданням Фрідріха Горенштейна. У кінострічці знялися Альберт Філозов, Катерина Голубєва, Михайло Векслер, Віталій Лінецький, Марія Поліцеймако. Дев'ятирічний хлопчик, вихованець одеського інтернату, — Дмитро Кобецкой зіграв головну роль.

«Будинок з башточкою» — це трагічна історія 8-річного хлопчика, яка сталася взимку 1944 року. Хвору жінку з сином знімають з поїзда. Мати потрапляє до лікарні, де незабаром помирає. Маленький хлопчик опиняється сам серед чужих людей. Його горе ніхто не помічає, все відбувається буденно, на швидку руку, і начебто, ніщо в світі не змінилося. Дитині доведеться подорослішати за один день і продовжити свій шлях вже одному. З вікна поїзда він востаннє побачить станцію, назви якої не помітив, знає тільки, що на привокзальній площі стоїть старий будинок з башточкою, і що тут назавжди залишилася його мама.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути