chrome firefox opera safari iexplorer

Англійські фани пронесуть по Донецьку труну

19 червня 2012 о 13:35

Перед матчем збірних Англії та України вболівальники англійської команди пройдуть маршем по Донецьку, несучи на руках труну, як символ протесту проти слів екс-гравця збірної Англії Сола Кемпбела про те, що перебування фанатів в Україні небезпечно для їх життя.

Британці особисто переконалися в тому, що ніякого расизму в Україні немає.

Очікується, що взяти участь у марші мають намір від 1,5 до 7 тисяч осіб, які почнуть свою урочисто-протестну ходу о 16:00 близько ірландського пабу «Golden Lion» («Золотий лев») в районі донецької площі Леніна, де знаходиться неофіційна резиденція англійських уболівальників на Євро-2012.

Примітно, що на фотографії в соціальній мережі Facebook, опублікованій на сторінці прес-секретаря донецького Кемпінг-парку Богдана Чабана, кілька британців тримають на плечах труну, а також два плакати з текстами: «You'rewrong! Campbell» ("Ви помиляєтеся, Кемпбелл ") і «We'lldowhatwewant» («Ми будемо робити, що захочемо»).

Нагадаємо, незадовго до старту Євро-2012 на англійському телеканалі Бі-Бі-Сі вийшов документальний фільм «Стадіони ненависті», сюжет якого базувався на затвердження того, що Україна — расистська країна, а тому перебування в ній фанів, зокрема, збірної Англії, небажано. Думку англійських телевізійників тоді публічно розділив екс-гравець англійської збірної Сол Кемпбел.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути